Olika modeller av pallyftare | Pallyftarskolan

Picture of Mattias Lundh

Mattias Lundh

Lästid: 7 minuter

Pallyftarskolan

I pallyftarskolan kommer vi att lyfta fram några av de saker som du bör fundera på innan du köper en ny pallyftare. I den här artikeln kan in läsa om de olika modellerna. 

Den första pallyftaren introducerades på den svenska marknaden för ca 60 år sedan och är
fortfarande en kostnadseffektiv, innovativ och pålitlig materialhanteringslösning. Det är lätt att
förstå varför lyftvagnen är så populär eftersom den passar utmärkt för godshantering i alla typer av
applikationer, inklusive tyst hantering, korrosiva miljöer och i övriga våtutrymmen. Dessutom är den
kapabel till mer än 100.000 lyft över sin livstid!

Se våra BT pallyftare

Vi hjälper dig hitta rätt bland alla modeller

Våra truckar är utformade för en lång livstid av säker och pålitlig hantering. Med noggrant kontrollerade och kontinuerliga tester har vi mätt hur många arbetscykler som kan utföras med en BT Lifter. Jämförbara tester visar att de flesta andra lyftvagnar slits ut och måste ersättas upp till fem gånger för att utföra samma mängd av arbete. Läs mer om alla våra olika handtruckar. Vi har många olika modeller för att uppfylla dina materialhanteringsbehov.

lyftvagnar på rad

Standardpallyftare

Behöver du en slitstark universell pallyftare som presterar i alla applikationer? Vår BT Lifter är utformad för en livslång säker och tillförlitlig användning, och ger optimala prestanda i alla horisontella transportapplikationer.

Ljuddämpad pallyftare

Arbetar du i en bullerkänslig miljö och söker en tillförlitlig pallyftare för tysta operationer? Vår BT Lifter Silent har utformats särskilt för att generera minimalt buller vid flyttning av laster i alla typer av applikationer. 

Ergonomisk pallyftare

En ergonomisk lyftvagn får tung last att röra sig extra lätt. Genom den ergonomiska hävarmen minskar ansträngningen och därmed belastningen på armar och rygg.

Saxlyftvagn

Vår saxlyftvagn erbjuder ergonomisk godshantering på höjden och kan användas som en arbetsstation, justerbar i höjdled, eller för orderplockning. Denna modell har en hydraulisk snabblyftfunktion för ökad produktivitet och komfort vid hantering av laster upp till 1000 kg.

Pallyftare med våg

Behöver du kunna väga din last? Då ska du veta att det finns pallyftare med viktindikator med +/- 20 kg noggrannhet upp till 1.000 kg och handtruckar med våg som ger exakt mätning av lasten under hanteringen.

Supersnabb pallyftare

Det finns pallyftare som är tillgängliga med en ”quick-lift/snabblyft”, vilket betyder att det räcker med två pumpslag med pumpenheten för att höja gafflarna.

Pallyftare för specifika miljöer

Arbete i en mycket korrosiv och/eller hygienisk miljö, såsom den farmaceutiska industrin eller livsmedelsindustrin, kräver en specialtruck. Beroende på din verksamhet kan du välja mellan en våtspecificerad eller galvaniserad pallyftande truck eller en truck av rostfritt stål. Finns som pallyftare eller saxlyftvagn.

 Ladda ner hela Lyftvagnsguiden

Poplära artiklar