Korttidshyra truck under högsäsong

Picture of Emma Åberg

Emma Åberg

Lästid: 5 minuter

Hyra truck

Om du jobbar i en verksamhet där materialhanteringen sker i intensivt tempo och med stora mängder av gods i rörelse, då förstår du vikten av att ha en pålitlig truckflotta. Du är beroende av dina truckar för att kunna hålla materialflödet i full rörelse. Även om ditt företag har toppar och dalar i verksamheten så gäller det att ha rätt mängd tillgängliga truckar för att klara jobbet. Det låter enkelt och logiskt, men det är faktiskt så att just detta påverkar sista raden i resultatet. 


Om din verksamhet växer ytterligare, och du funderar över att utöka truckflottan, då är inte valet att köpa en ny truck det enda alternativet: överväg fördelarna med att hyra truck! Här är några saker att tänka på innan du bestämmer dig för att köpa eller hyra truck.

kortttidshyra truck toyota

Läs mer: 7 anledningar att korttidshyra truck

Hantera högsäsong och oväntade volymer

Att köpa utrustning kan vara det mest effektiva valet om ditt företag ligger på en stabil nivå i flödet av gods från år till år. Å andra sidan kan din verksamhet vara säsongsbetonad, med perioder av ett högre flöde av gods, där ni behöver hantera fler beställningar än normalt. Om mer än 80 procent av dina beställningar inkommer under en eller två specifika månader på året, då är det bättre att hyra truck under dessa månader istället för att låta truckar stå orörda, samla damm och kosta pengar, under övriga månader då det är lägre tryck och materialflöde i verksamheten.

Att hyra truck innebär även en stor fördel när det kommer till att hantera oväntade volymer eller vid specifika projekt som behöver större insatser.

För att undvika höga kostnader i förväg är valet att hyra truck rätt väg att gå. En annan fördel är att du kan välja bland de senaste modellerna av truckar - som passar till just ditt specifika behov för stunden. Dessutom är det lätt att returnera hyrtrucken när högsäsongen är över. Den står inte kvar och kostar pengar och tar upp yta som skulle kunna nyttjas till annat.

I en perfekt värld så kräver din truckflotta minimalt med underhåll, men verkligheten visar att regelbunden och schemalagd service av truckar ökar effektiviteten i verksamheten och säkerheten för truckförarna. Om du hyr truck under kortare perioder slipper du detta, eftersom trucken är servad och klar vid leverans till dig. 

Ladda ner Fördelar med att hyra truck

Poplära artiklar