Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Varför köpa truck när du kan hyra?

Sven Schön - 15 februari 2018

Du har kanske köpt ett hus eller en tomt som förmodligen kommer att stiga i värde om du själv får vårda den, men en truck både binder kapital, minskar i värde, kan gå sönder, ska servas och behöver en dag säljas vidare. Dessutom är ju den truck du använder idag inte nödvändigtvis den du behöver imorgon: verksamhetens behov ändrar sig över tiden.


Långtidshyra används av många istället för att köpa trucken.  På så sätt slipper ni den höga initiala kostnaden och får ofta service, reservdelar och teknikertid inkluderat. Det betyder att ni inte behöver oroa er för om trucken går sönder eller om ni behöver byta ut en sliten reservdel. 

Om ni hyr trucken kan ni investera det kapitalet som hade gått åt till att köpa trucken i någonting annat som kan utveckla er verksamhet. Är det dessutom låga räntor finns det liten anledning att binda kapital i en truck som snabbt sjunker i värde. 

Långtidshyra passar bra vid specifika projekt och vid planerade långsiktiga förändringar. Vill ni dessutom ha en flexibilitet för möjligheten att ni i en framtid har behov av en annan truck är långtidshyra det bästa valet. Pricken över i:t är att ni kan budgetera för fasta kostnader. 

Finansiella fördelar med att hyra truck:

  1. Binder inte kapital 
  2. Inga skrotningskostnader
  3. Inga överraskande extra-kostnader

 Ladda ner hela listan för att se om långtidshyra är något för dig

 Ladda ner checklistan med 5 fördelar med att långtidshyra truck

 

Taggar: Långtidshyra truck

Sven Schön

Sven är Business manager för Strategiska affärsprojekt och en höjdare på att guida kunder till bästa möjliga investering.

Förra inlägget Nästa inlägg
Inga resultat