Välj rätt låglyftare

Picture of Susanne Wallgren

Susanne Wallgren

Lästid: 7 minuter

Låglyftare

Att välja rätt typ av låglyftare handlar oftast om hur miljön ser ut där du ska använda den. Ska du transportera varor kort eller lång sträcka? Har du mycket eller lite utrymme att röra dig på? Hur intensiv hantering har du? Dessa frågor är viktiga att ha svar på när du ska köpa truck. Se nedan mer information om hur du ska tänka för att hitta den bästa trucken för just er verksamhet.

Vad ska du använda trucken till?

Använda ombord på fordon eller i trånga utrymmen

Du behöver en kompakt, liten och lätt låglyftare med en stor styrvinkel som är anpassad att ta sig runt i smala gångar. Behöver ni ladda ombord på fordonet är det såklart viktigt att den har en inbyggd laddare för det ändamålet.  Ta en titt på vår BT Levio 1,3 ton. Kompakt, liten, lätt och extra lämplig för användning i trånga utrymmen och ombord på fordon.

bt levio på lastbil

Läs även: Alternativ och tillval till låglyftaren

Gå korta avstånd 

Ska trucken bara användas för korta avstånd räcker det utmärkt med en gå-truck utan plattform. Tänk på att välja truck efter hur tung last du vill hantera, det finns flera olika modeller att välja mellan. Vår BT Levio W-serie med kapacitet från 1,3 till 2,5 ton gör ett perfekt jobb för dig.

Transportera över längre avstånd

Om du har en mer intensiv lagerhantering eller ett stort lager med långa avstånd bör du överväga en låglyftare ned plattform eller en stå-truck om föraren behöver mer säkerhet och skydd. Det finns olika modeller att välja mellan; med olika skydd och olika hastigheter, allt beroende på hur behovet ser ut och vilken hastighet som miljön tillåter att man kan köra i. 

 

Vilken kapacitet behöver du?

Tänk på hur mycket du måste kunna lyfta som mest. Välj en kapacitet som passar det aktuella och eventuella framtida behovet. Att välja rätt kapacitet handlar också om användningsintensiteten. Om du behöver en truck som ska passa för högintensiv miljö och med frekvent användning, behöver du också en högre kapacitet och en mer robust och kraftfull truck. Glöm inte att titta på batterierna på modellerna.

För att få en helhetsbild över alla låglyftare, dess funktioner och tillval rekommenderar vi Låglyftarguiden. Ladda ner via knappen nedan. Du hittar också våra mest populära låglyftare här>

Ladda ner låglyftarguiden

Poplära artiklar