Vad är ett fleet management system?

Picture of Stefan Elfqvist

Stefan Elfqvist

Lästid: 4 minuter

Fleet management

Ett Fleet Management-system är det perfekta verktyget för truckansvariga och logistikchefer att förstå status, prestanda och produktivitet i deras materialhanteringsverksamhet. Typisk användning är att förbättra säkerhet, effektivitet, kostnadskontroll och beslutsunderlag. Detta kan i sin tur handla om exempelvis behörighetsstyrning, nyttjandeanalys, körbeteende, ekonomisk uppföljning, med mera.

 

i_site-range-web-284006-edited

 

Hur funkar ett Fleet management system?

Trucken är utrustad med särskild hårdvara och mobilantenn som gör att den kan kommunicera. Data överförs till säkra servrar och sammanställs i en webbportal. Datahanteringen kräver ingen lokal IT-installation och åtkomst sker med individuell inloggning via internet.

I webbportalen får du en samlad översikt av din truckflotta och kan snabbt identifiera trender och eventuella problem. Gränssnittet nås med din vanliga webbläsare eller en mobilapp, när och var som helst du behöver det: på kontoret, hemma, vid presentation för ledningen, eller med en handenhet från lagergolvet. Du anpassar själv vilka indikatorer du vill bevaka på din startsida, samtidigt som all detaljerad data bara ett klick bort.

5 anledningar till varför du ska ha ett Fleet Management-system

  1. Ökad säkerhet
  2. Höjd produktivitet
  3. Sänkta kostnader
  4. Intelligentare beslut
  5. Minskad miljöpåverkan

Ladda ner Fleet Management guiden

 

Poplära artiklar