Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

Olika typer av truck för olika verksamheter

Susanne Wallgren - 7 februari 2019

Tycker du att din truck är långsam? Att den faktiskt borde kunna lyfta högre och snabbare? Och det där batteriet är inte längre lika effektivt. Om du har börjat fundera i såna här banor – ja, då kanske det är dags att byta truck.

Ofta är det så att första trucken man köper passar utmärkt för den materialhantering man just då har. Sedan går åren och verksamheten utvecklas eller ändrar riktning. Helt plötsligt kan du inte blunda för det faktum att din kära truck inte längre duger. Den är trots allt långsam, kan inte lyfta tillräckligt högt och måste ladda batteriet, ofta. Dessutom är den rätt sliten numera med en del påkörningsskador.

Ute på lastkajen, upptäcker du att grannen har en ny fräsch truck och du börjar snegla på den. Den är snabb, verkar kunna köra både inne och ute och har den senaste teknologin med smarta köregenskaper.

Du börjar fundera på att kanske byta truck och sätter dig en dag framför datorn och gör en snabb googling. PANG – du möts av tusentals sidor och truckmodeller. En truck kan lyfta elefanter, en annan kör utan förare och varnar om du skulle köra på någon. Du blir helt matt. Det finns för många varianter, helt enkelt. Var ska du börja?

Kafferasten är slut och du går tillbaka till din gamla truck. Den är ju ändå helt ok att flytta en pall med…

Om du snabbt vill få en överblick över olika truckmodeller och vad de passar för, då rekommenderar jag den här enkla översiktsguiden. Håll till godo!

Ladda ner Truckguiden: 10 trucktyper du bör känna till

Taggar: Köpa truck

Susanne Wallgren

Susanne är produktchef för warehousetruckar och alltid redo att detaljerat beskriva skillnaden mellan två truckar.

Förra inlägget Nästa inlägg
Inga resultat