Vi använder cookies för att göra din upplevelse på vår sida så bra som möjligt. OK

LYFTVAGNSSKOLAN DEL 4 Utmaningar i lager-och tillverkningslokaler

Susanne Wallgren - 6 augusti 2018

De flesta lager-och tillverkningslokaler använder sig av elektriska eller förbränningsmotordrivna motviktstruckar för en majoritet av deras materialhanteringsbehov. Men det finns en plats där den enkla lyftvagnen utmärker sig; nämligen kort horisontell transport. Pallar finns överallt i dessa lokaler och ni behöver en relativt enkel och billig lösning för att flytta de effektivt från A till B.

Oavsett om du cirkulerar varor i ett fryslager eller staplar pallar på en lastkaj står ni inför samma utmaningar.

Läs mer om våra lyftvagnsmodeller>>

Hållbarhet och tillförlitlighet är några av de viktigaste utmaningarna då du behöver en truck som inte bara får jobbet gjort utan även håller i tuffa miljöer under en lång period. Grova, ojämna eller nedskräpade underlag kan orsaka allvarliga skador på hjulen om du inte väljer rätt utrustning för dina behov.

Så, vilken utrustning är rätt för dig?

Hjulvalet för just lager-och tillverkningslokaler brukar vara antingen nylon eller stål. Det finns andra hjulval (som ni kan läsa om här) men nylon och stål har den slitstyrkan som krävs för de ofta tuffa underlag som används i dessa verksamheter. 

Ladda ner vår lyftvagnsguide för mer information om olika hjulmaterial samt var de olika materialen passar bäst.

Lyftvagn med nylonhjul

Nylonhjulen är perfekta för kylförvaring och våta miljöer eftersom de står emot både kyla och kemikalier. De är dessutom ”non-marking” vilket innebär att de inte ger märken i golvet. Nylonhjulen har lågt rullmotstånd som underlättar arbetet för din truckförare.

Lyftvagn med stålhjul

Stålhjul med dess långa hållbarhet gör dem perfekta för tungindustrin. De har även dem lågt rullmotstånd men tenderar att skapa mer oljud än nylonhjulen.

Sammanfattning

Oavsett era specifika behov är det viktigt att väga de olika alternativen mot varandra för att välja den utrustning som ökar er verksamhets produktvitet och effektivitet. Rätt material för jobbet gör nämligen stor skillnad.

Ladda ner hela Lyftvagnsguiden

Taggar: Köpa truck, Lyftvagnar

Susanne Wallgren

Susanne är produktchef för warehousetruckar och alltid redo att detaljerat beskriva skillnaden mellan två truckar.

Förra inlägget Nästa inlägg
Inga resultat