Hantera truckparken med I_Site Explorer och spara energi

Picture of Stefan Elfqvist

Stefan Elfqvist

Lästid: 6 minuter

Fleet management , I_Site

För drygt tio år sedan lanserades Toyota I_Site, vårt system för hantering av truckar. Lösningen bygger på en datorbox, kallad DHU, som finns inbyggda i truckarna och kopplar dessa till ett centralt informationssystem. Hit samlas uppgifter om funktion och prestanda in från varje truck inom anläggningen. Syftet är att optimera truckparken för att spara pengar och energi.

Information som skapar insikt

Med en smart, uppkopplad truck från Toyota kan ni alltid få aktuella uppgifter om dess aktuella status: från drifttiden i timmar och nyttjandegrad till leasing- och serviceavtal.
Med hjälp av informationen från I_Site Explorer kan varje truck utnyttjas optimalt sett till säkerhet, underhåll och energiförbrukning. Utifrån data om varje trucks placering, eventuella krockar och verkliga utnyttjande kan ni ta hänsyn till alla viktiga nyckeltal och fatta välgrundade beslut för att få effektivare logistik och materialhantering.

Visual I_Site _Starter_NEW_Reflex

Koll på batterierna för energieffektiv drift

I_Site ger också fördelar inom hållbarhet. Med funktionen för batteriövervakning kan ni kontrollera och optimera driften så att era truckar är energieffektiva. Det går både att se batterinivån och kontrollera att förarna sköter laddningen på rätt sätt. Resultatet blir inte bara högre tillgänglighet – ni kan också få ut fler drifttimmar från varje batteri.

I_Site ger dessutom hjälp med att välja den typ av batteri som passar bäst för er: blybatterier eller litiumjon. I systemet finns mängder med data om truckarna och hur de används i verksamheten. Det ger rätt underlag för att avgöra vilken batteriteknik som är bäst och mest kostnadseffektiv för er. Det hjälper er också att välja lämplig storlek på batteriet (varken för litet eller för stort) för att det ska räcka ett helt (eller flera) arbetspass.

TMHE_Banner_cost_saving_2

Ta kontroll över truckparken

Vill ni övervaka och styra användningen av hela er truckpark? Inga problem. Vi kan även eftermontera systemet på befintliga truckar. 

Vill ni veta när en truck står stilla? Hur många av era truckar som faktiskt används dagligen, eller vilka fordon eller förare som oftast råkar ut för incidenter?

Det är bara några av de frågor där I_Site Explorer kan ge er svaren. I_Site från Toyota är systemet som hjälper er att utnyttja truckparken optimalt.

Poplära artiklar