Dina skjutstativförare förtjänar den bästa ergonomin, eller hur?

Picture of Susanne Wallgren

Susanne Wallgren

Lästid: 9 minuter

Optimera verksamhet , Ergonomi , Arbetsmiljö

Truckförare tillbringar många timmar sittandes för att göra den tunga delen av arbetet och det inkluderar ofta stress, belastning och trötthet. Förarna är din viktigaste tillgång i din verksamhet, för vad skulle du göra utan dem? Låt oss ta en titt på vad vi har utvecklat för att göra deras dagliga uppgifter så spänningsfria och behagliga som möjligt.

Kaizen, som innebär kontinuerlig förbättring, ligger i Toyotas DNA: The Toyota Way. Vid designprocessen av våra nya Reflex-skjutstativtruckar har fokus legat på att placera föraren i centrum och erbjuda innovativa funktioner för att öka förarnas arbetsförmåga och välbefinnande.

Att ta ergonomin till nästa nivå

Komfort. Är inte det en av de viktigaste aspekterna för förarna (utan att glömma säkerheten förstås, se Arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön) när de kör en truck för att kunna arbeta så effektivt som möjligt?

Vi har lagt stort fokus på förarkomfort ända sedan vår första Reflextruck som lanserades för mer än 25 år sedan. Vårt nya truckar erbjuder ännu bättre ergonomi för dina förare! Förarna kan nu nyttja en ny och fullt justerbart luftfjädrad stol av hög kvalitet samt justera hyttens golvhöjd med en enkel knapptryckning. Det garanterar maximal komfort för dina operatörer.

Men komfort handlar inte bara om stolen, eller hur? Vi har förbättrat förarens upplevelse ytterligare med nya kontroller: på vänster sida har styrenheten med handledsstöd förbättrats för bättre körkänsla och på höger sida finns det en ny huvudkontrollkonsol, inklusive ett stort armstöd som dessutom är höj- och sänkbar för bästa ergonomi.

Toyota BT Reflex i hytten

Andra angenäma tillbehör som kan göra förarnas liv enklare inkluderar: ytterligare förvaringsutrymmen, laddningsuttag för mobiltelefoner samt Bluetooth-högtalare så att dina förare kan lyssna på deras favoritmusik under sina arbetspass.

Låt oss inte glömma den unika tiltande hytten i Reflex E-serien som också bidrar till att minska förarens belastning framför allt i nacken och som dessutom ger maximal sikt i höjd. Det transparenta taket som finns som tillval erbjuder ännu bättre sikt och säkerhet.

Intuitiv och interaktiv förarupplevelse

Förarens upplevelse går ett steg längre med våra nya Reflex-skjutstativtruckar eftersom den är utrustad med en helt ny färgpekskärm integrerad på höger sida i förarutrymmet.

Denna intuitiva och interaktiva skärm är enkel att använda samt läsa och innehåller viktig information som finns lätt till hands. Det möjliggör en enkel och behaglig interaktivitet mellan truck och förare. Detta innebär också en ännu högre nivå av säkerhet och produktivitet på din arbetsplats.

Funktioner som daglig tillsyn och PIN-kodåtkomst är tillgängliga direkt från pekskärmen samt 2-vägs meddelanden som är ytterligare en smart funktion. (Till exempel kan din förare skicka en varning när ett problem uppstår under körning, varav en servicetekniker kan skicka ett meddelande tillbaka till din förare för att begära att denne återkommer till basen.) Alla dessa funktioner förbättrar säkerhet och effektiv drift.

Under drift tillhandahåller skärmen viktig information via intuitiva symboler och ikoner, samt indikerar och verifierar en säker hantering med hjälp av grön respektive orange färg. Föraren kan se information så som lyfthöjd, lastvikt och gaffelinställning, samt mer kritiska varningar om exempelvis överbelastning.

Pekskärmsdisplayen ger också din förare enkel åtkomst till programmerbara funktioner som prestandaparametrar, inställning av lyfthöjdsgränser och höjdförval, samt inställningar för den tiltande hytten.

kritisk belastning

En valfri kameramonitor som tillval visar kameravyn för noggrannhet vid arbete i höjd och visar även kritisk belastningsinformation.

Det nya BT-reflex sortimentet från Toyota Material Handling erbjuder dina förare den bästa körupplevelsen i branschen med innovativa funktioner som garanterar en säker och bekväm körning under hela skiftet samtidigt som den totala arbetsförmågan är hög.

Till våra skjutstativtruckar

 

Poplära artiklar