7 anledningar att korttidshyra truck

Picture of Emma Åberg

Emma Åberg

Lästid: 8 minuter

Hyra truck

Även om din materialhantering löper smidigt och du är nöjd med din truckflotta, kan det fortfarande finnas tider när du behöver lite extra hjälp för att möta toppar i efterfrågan. Korttidshyra används ofta av logistiker för att göra dessa stressiga perioder smidigare, men det finns många andra bra skäl till att hyra truckar i korta perioder, även vid lugnare tider på året. Oavsett storleken på din materialhantering, kan det här alternativet verkligen hjälpa dig. Låt oss ta en titt på några av fördelarna.

korttidshyra truck

Du binder inte upp kapital

När du köper truckar för att låta din verksamhet expandera, binder du upp en stor summa pengar som skulle kunna användas till annat. Varför inte prova korttidsuthyrning nästa gång? Om efterfrågan fortsätter att vara hög i framtiden kan du fundera på att köpa, om inte så har korttidshyran på lång sikt sparat dig pengar.

Du kan prova nya truckar innan du förbinder dig till ett köp

Att få rätt truck är viktigt, och inte något du vill besluta om i en handvändning. För att underlätta detta kan du hyra några truckar under en kort period för att testa dem innan du fattar ett beslut. 

Läs mer: Välj rätt låglyftare

Du vet alla dina kostnader från början

Dina revisorers liv kan göras mycket enklare med kortfristig hyra.  Många leverantörer bestämmer kostnaderna för din önskade hyresperiod från början. Detta gör att kostnaderna är förutsägbara och du slipper bli överraskad när det är dags att betala räkningen.

Kort varsel? Inga problem

En av de riktigt stora fördelarna med korttidsuthyrning är att tiden från order till leverans ofta är mycket kort. Det finns inget behov av att spendera lång tid på att vänta på produktion, vilket innebär att du snabbt kan komma igång med högre kapacitet.

Du kan bli av med trucken när du vill

Din hyrda truck kan ha hjälpt dig att ha en stressfri julperiod, men hur blir det efteråt? Snarare än att ha din truck ståendes på lagergolvet kan du skicka tillbaka trucken och återvända till normal kapacitet med din fasta truckflotta.

Service ingår vanligen

Lagerlokaler är utmanande miljöer och även om de kan minimeras, kan haverier och olyckor aldrig elimineras helt. Lyckligtvis kan din leverantör tillhandahålla service för att ge din truck maximal drifttid. 

Läs mer om service

Det finns ett stort val tillgängligt

När du hyr en gaffeltruck under en kort period är du vanligtvis inte begränsad till truckar som råkar vara i produktion vid en given tidpunkt. Många leverantörers hyresflotta innehåller maskiner i alla åldrar och användningsnivåer - så oavsett vilken uppgift du behöver dem för, eller hur mycket du vill spendera finns det vanligtvis en perfekt truck för dig. 

Korttidsuthyrning är ett utmärkt sätt att komplettera din truckflotta i tider med hög efterfrågan - men det är inte nödvändigtvis den enda gången du bör korttidshyra truck. 

Ladda ner Fördelar med att hyra truck

 

Poplära artiklar