5 anledningar att köpa en begagnad truck

Picture of Stefan Orrgren

Stefan Orrgren

Lästid: 8 minuter

Begagnat

Om ditt företag växer behöver du med all sannolikhet utöka din flotta av materialhanteringsutrustning för att kunna hålla jämna steg med den ökade efterfrågan på dina varor. Eller är det så att din verksamhet fungerar enligt säsongsvängningar och du förväntar dig en kommande ökning av aktiviteten?

I båda fallen måste du lösa problemet och fatta beslut som kan hålla ditt lager eller distributionscenter i rörelse. Men när det inträffar, finns risken att du inte har budgetflexibilitet att investera i en helt ny truckflotta. Ett alternativ är att hyra truckar, vilket hjälper dig kontrollera dina underhålls- och lagerkostnader, eftersom du kommer lämna tillbaka truckarna när du inte längre behöver dem. Men om det är svårt att förutse upp- och nedgångar i verksamheten och det finns utrymme i budgeten – då kan det vara passande att investera i begagnade truckar. Här är några fler anledningar.

toyota-approved-used-truck painting

1. Du behöver inte full kapacitet

Om du inte behöver använda trucken till dess fulla kapacitet är det onödigt att lägga ut stora pengar på att köpa en ny. Få ut ett större värde för din maskin genom att investera i en begagnad. Då behöver du inte betala för oanvänd kapacitet, men kan ändå ta del av fördelarna av en säker och välfungerande maskin som underlättar för dina medarbetare.

2. Det finns en brett utbud av begagnade truckar. 

Utbudet av begagnade truckar är ofta väldigt brett, vilket betyder att du med största sannolikhet kommer att hitta exakt det du letar efter för ett lägre pris än en ny truck. Truckar i vår webbshop

3. Slipp tänka på service och underhåll

Kanske oroar du dig för att en begagnad truck innebär fler reparations- och underhållskostnader än om du skulle köpa en ny. Men om du väljer en begagnad truck från en seriös återförsäljare kommer detta inte att bli ett problem. Se till att den har fått service och inspekterats av proffs för att säkerställa att den är i det skick du tänkt dig när du köper den.

toyota-approved-used-truck tvätt 2 long-1-1

Läs mer om Toyotas renoveringsprocess >>

4. Lättillgänglighet

Ledtiden för en ny truck kan vara ganska lång beroende på hur mycket specialtillbehör ni vill ha, vilket innebär att du kan komma att behöva vänta länge på den truck du behöver nu. Begagnade truckar är ofta tillgängliga på en gång. Om dina materialhanteringsbehov plötsligt förändras kan en begagnad truck vara lösningen för att snabbt komma in i nya rutiner.

Hos oss kan du både hyra och köpa begagnade truckar. På så sätt kan du hitta ett alternativ som är mest lönsamt just för dig och din verksamhet. Att köpa en truck passar bra för dig som vill vara säker på att alltid ha dem nära till hands medan du som väljer att hyra begagnade truckar endast behöver betala för den tid de faktiskt används. 

5. Spara in på kostnader

För att köpa en begagnad truck behöver du inte lägga ut samma stora kostnad som för en ny truck. Du behöver heller inte oroa dig för en lika stor värdeminskning. Om du behöver en truck endast under särskilda perioder på året eller för en bestämd tidsperiod är det smartare att investera i en begagnad truck.

Se vårt utbud av begagnade truckar

Poplära artiklar