3 tips för att öka effektiviteten på brädgården

Picture of Magnus Runnander

Magnus Runnander

Lästid: 6 minuter

Motviktstruckar , Brädgård

Tre snabba tips för att ni ska vara så effektiva som möjligt på brädgården eller bygghandeln. Förutom att ni behöver rätt typ av truck för arbetsuppgiften är det också viktigt att tänka på hur layouten och hur marken truckarna kör på ser ut.  

1. Gårdsunderhåll är lika viktigt som underhållet av gaffeltrucken

Verksamheten på en brädgård är hårt utsatt där marken och körytorna slits snabbt. Ojämna ytor eller skräp från virke kan skada din materialhanteringsutrustning. Att säkerställa att området hålls rent och plant kan förlänga livstiden på din gaffeltruck.

truck på brädgård

2. En bättre layout ger högre produktivitet och lägre kostnader

Ett sätt att öka marginalerna är att minska dina driftskostnader. Att planera för var man ska placera vilken produkt kan minska körtiden, vilket leder till mindre utgifter för bränsle och underhåll och på sikt också utbyte av trucken. Att ta hänsyn till trenderna på din brädgård är bra när du fattar layoutbeslut. Vilka träslag köps till exempel ofta gemensamt? Att ha de nära varandra kommer att hjälpa både dina kunder och orderplockare. Du kanske också kan överväga hur du säljer olika trävaror. Om en produkt vanligtvis köps i många mindre mängder kan du lagra dem på en plats som skapar en enkel och kort väg för dina truckförare när de tvingas att göra flera körningar. Läs mer om: Flödena i lagerlokal

3.  Tänk framåt för att minska ledtiden

Förutom att skapa en layout som effektiviserar körtiden mellan olika varor kan du också optimera processen för laster som ska skickas. T.ex. genom att förbereda ordrarna så att truckförarna kan ta med sig rätt vara, i rätt storlek, i rätt ordning och bygga lasterna i förväg. Att ha dessa förbyggda laster märkta på ett sätt som lätt kan identifieras av dina förare ökar din effektivitet och kapacitet ytterligare. Denna typ av planering kan göra mycket för att se till att din verksamhet alltid ligger ett steg före när det gäller lagerstyrning och effektivitet. Om det görs på rätt sätt kommer en beställning att vara klar att gå när lastbilen kommer för hämtning.

Den bästa trucken för brädgården och bygghandeln

Vill du läsa mer om vilka truckar vi rekommenderar för er som jobbar på brädgård eller i en bygghandel, ladda ner Brädgårdsbroschyren nedan. 

Ladda ner Brädgårdsbroschyren

 

Poplära artiklar